Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Rijbewijs touringcar

Veel mensen reizen in binnen- en buitenland per touringcar. Het touringcarvervoer is voortdurend in ontwikkeling. De touringcar wordt geavanceerder, gecompliceerder en duurder. Dit stelt bijzondere eisen aan de chauffeur. Die is niet alleen verantwoordelijk voor het voertuig en de reis, maar ook voor het welzijn van zijn passagier. Steeds vaker treedt hij op als reisleider die met kennis van zaken ter plekke dingen moet kunnen organiseren.

Van Buuren heeft een zeer goede naam wat betreft chauffeursopleidingen. Wij verzorgen elke opleiding die verplicht is om te kunnen functioneren als nationaal- en internationaal chauffeur.

De opleiding

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding u wilt volgen. Wilt u zo snel mogelijk op pad of heeft u alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel u uw rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat u wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

Veranderingen

Er zijn een aantal zaken verandert wat betreft het behalen van het D rijbewijs. Het 'oude' chauffeursdiploma is vervangen door het Vakbekwaamheids certificaat. Kijk ook in het menu bij "theorie" voor meer info.

Praktijklessen en examen

Praktijklessen
Tijdens deze praktijklessen bereiden onze vakbekwame praktijk docenten u voor op het praktijkexamen. Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren. Het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen, bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

Praktijkexamen
Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Standaard opleiding

Tijdens de standaard rijopleiding volgt u één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van uw vorderingen wordt er gedurende de rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren, de praktijkexamens worden dan ook direct aangevraagd.

Spoedopleiding

Kies je voor onze spoedopleiding, dan maken wij eerst een afspraak voor een intest. Tijdens deze 2 uur durende test wordt gekeken naar je huidige vaardigheden. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar je wensen m.b.t. lestijden en lengte van de lessen. Daardoor weet je meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat je op examen gaat. Het merendeel van onze cursisten volgt deze spoedopleiding in 3 tot 5 dagen. Een D en/of DE opleiding kun je ook spreiden over een langere periode.

Inschrijven of contact opnemen

Contact InschrijvingExamen en toetsen

Materiaal
Wij hebben voor de bus opleiding een SETRA toruingcar ter beschikking.

De opleiding
Theorie deel:
Vakbekwaamheid 1 - Verkeer & Techniek - 50 meerkeuzevragen
Vakbekwaamheid 2 - Overige zaken
Vakbekwaamheid 3 - Beroepschauffeur

Theoretisch deel
Drie cases met elk 15 meerkeuzevragen

Praktisch deel
Uitbreiding met twee praktische toetsen (op eigen terrein, UNIEK !!):

Praktische toets D
Tijdens de opleiding en toets is er aandacht voor o.a. beroepshouding, verdelen en vastzetten bagage, criminaliteit en voorkomen van fysieke risico's. Wij examineren deze toets onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.

Toets Besloten Terrein
Tijdens de toets besloten terrein zal de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole worden getest. Wij examineren deze toetst onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.

Uniek: Geen BTW!

Door de overheid zijn alle opleidingsbedrijven verplicht gesteld om vanaf 1 juli 2010 BTW te heffen over de vakopleidingen. Dat betekent voor particulieren en instanties die geen BTW kunnen verrekenen en een vrachtauto of bus rijbewijs willen halen, dat deze 19% duurder zijn geworden.

Van Buuren Opleidingen heeft zich, als enige transportopleider in Midden- en Noord Nederland, kunnen laten certificeren volgens zeer strenge kwaliteitseisen waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden. Er zijn in Nederland maar 5 praktijkopleiders gecertificeerd. Informeer bij onze medewerkers naar deze tarieven!

Uniek: Eigen examenterrein!

Van Buuren beschikt als enige opleider tussen Amersfoort en Zwolle over een eigen terrein waar je de Toets Besloten Terrein en de Praktische Toets kunt afleggen. Het terrein is goedgekeurd door het examenbureau CCV om praktijkexamens af te nemen. Dat scheelt weer heel veel reisuren!

Uniek: Subsidiemogelijkheden

Uniek bij van Buuren is dat wij subsidies kunnen verzorgen voor het behalen van het touringcar rijbewijs! Het Europees Sociaal Fonds en de STAOBB / SFT hebben voor deze opleiding subsidie beschikbaar gesteld. Informeer bij onze medewerkers voor de mogelijkheden.

De voordelen

De voordelen op een rij:
  • Grootste transportopleider van de regio
  • Hoog slagingspercentage
  • 3 unieke onderdelen, oefenterrein, subsidie en BTW vrij !
  • Setra V8 touringcar (evt met aanhangwagen)
  • Instructeurs zijn praktijkmensen