Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Vakbekwaamheid

Deze kwalificatie regelt hoe u touringcar chauffeur kunt worden. In Nederland kan dit doormiddel van het behalen van examens bij het CCV. Door de invoering van de nieuwe richtlijn vakbekwaamheid moeten beroepschauffeurs die hun vakbekwaamheid willen halen naast het praktijkexamen ook twee praktijktoetsen doen.

Om de vakbekwaamhied te behalen dienen de volgende stappen te worden genomen:
1. Het behalen van de vakbekwaamheid deel 1 en deel 2
2. Het behalen van vakbekwaamheid deel 3

Vakbekwaamheid deel 1, 2 en cases deel 3

Vakbekwaamheid deel 1 omvat de onderdelen Techniek en Verkeer, vakbekwaamheid deel 2 en cases deel 3 omvatten het onderdeel Administratie Personenvervoer. Aansluitend aan ieder deel volgt het theorie-examen bij het CCV. De volgorde van deel 1 en 2 mag willekeurig afgelegd worden.

Theorie examens

U legt de volgende examens af:
Vakbekwaamheid deel 1 - verkeer & techniek - 50 meerkeuzevragen
Vakbekwaamheid deel 2 - vragen over overige zaken - 50 meerkeuzevragen
Vakbekwaamheid deel 3 - voor beroepschauffeurs, casestudie, drie cases die inhoudelijk aansluiten op deel 2. (praktijkvoorbeelden met elk 15 meerkeuzevragen)

Ben je in het bezit van geldige uitslagen van de bovenstaande examens en geslaagd voor het praktijkexamen rijbewijs D, dan heb je recht op afgifte van een touringcarrijbewijs met vakbekwaamheid code 95.

Vakbekwaamheid deel 3

Dit gedeelte bestaat uit:
- theorie-examen (casestudies: 3 cases met elk 15 gesloten vragen)
- praktische toets (theoretische toets vanuit de praktijk gezien met 2 uur theorieles en 2 uur praktijkles)
- toets besloten terrein (met 3 uur praktijkles inbegrepen)

De toetsen vinden plaats op ons eigen terrein.

Inschrijven of contact opnemen

Contact InschrijvingUniek: geen BTW!

Uniek, bij van Buuren geen BTW voor particulieren!
Door de overheid zijn alle opleidingsbedrijven verplicht gesteld om vanaf 1 juli 2010 BTW te heffen over de vakopleidingen. Dat betekent voor particulieren en instanties die geen BTW kunnen verrekenen en een vrachtauto of bus rijbewijs willen halen, dat deze 19% duurder zijn geworden.

Van Buuren Opleidingen heeft zich, als enige transportopleider in Midden- en Noord Nederland, kunnen laten certificeren volgens zeer strenge kwaliteitseisen waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden. Er zijn in Nederland maar een handvol praktijkopleiders gecertificeerd. Informeer bij onze medewerkers naar deze tarieven !

Uniek: subsidiemogelijkheden!

Van Buuren Opleidingen is erkend door tientallen brancheverenigingen waardoor wij subsidie kunnen verstrekken op het touringcar. Dit kan betekenen dat het volgen van de opleiding via Van Buuren voor u veel voordeliger uitvalt. Laat het geld niet liggen en informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden!

Uniek: eigen examenterrein!

Van Buuren beschikt als enige opleider tussen Amersfoort en Zwolle over een eigen terrein waar je de Toets Besloten Terrein en de Praktische Toets kunt afleggen. Het terrein is goedgekeurd door het examenbureau CCV om praktijkexamens af te nemen. Dat scheelt weer heel veel reisuren!

De voordelen op een rij

De voordelen op een rij:
  • Grootste transportopleider van de regio
  • Hoog slagingspercentage
  • 3 unieke onderdelen, oefenterrein, subsidie en BTW vrij !
  • Setra V8 touringcar (evt met aanhangwagen)
  • Instructeurs zijn praktijkmensen