Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Rijbewijs C

Van Buuren staat landelijk zeer goed bekend om de chauffeursopleidingen. Wij verzorgen alle opleidingen die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als nationaal- en internationaal chauffeur. Wij doen dat zelfs met baangarantie!

De opleiding

Om de opleiding voor het rijbewijs C te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B. De praktijklessen worden gegeven met splinternieuwe Scania Highline R440 en DAF XF 105.

Tijdens deze praktijklessen bereiden onze vakbekwame docenten u voor op het praktijkexamen. Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen, bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheerst u het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding u wilt volgen. Wilt u zo snel mogelijk op pad of heeft u alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel u uw rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat u wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

Veranderingen

Er zijn een aantal zaken veranderd wat betreft het behalen van het C rijbewijs. Het 'oude' chauffeursdiploma is vervangen door het Vakbekwaamheids certificaat. Om deze vakbekwaamheid te behalen, moet u voor het besturen van privé voertuigen alleen het deel 1 en 2 doen (zoals hieronder omschreven). Word je beroepschauffeur dat kom dat het vakbekwaamheid deel 3 bij. Kijk ook in het menu bij "theorie" voor meer info.

Toetsen

Praktische toets C
Tijdens de opleiding en toets is er aandacht voor o.a. beroepshouding, verdelen en vastzetten bagage/lading, criminaliteit en voorkomen van fysieke risico's. Wij examineren deze toets onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.

Toets Besloten Terrein
Tijdens de toets besloten terrein zal de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole worden getest. Wij examineren deze toetst onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.

Standaard opleiding

Tijdens de standaard rijopleiding volgt u één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van uw vorderingen wordt er gedurende de rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren, de theorie- en praktijkexamens worden dan ook direct aangevraagd.

Spoedopleiding in 5 - 8 dagen

Kiest u voor onze spoedopleiding, dan maken wij eerst een afspraak voor een intest. Tijdens deze 2 uur durende test wordt gekeken naar je huidige vaardigheden. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar je wensen m.b.t. lestijden en lengte van de lessen. Daardoor weet je meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat je op examen gaat. Het merendeel van onze cursisten volgt deze spoedopleiding in 3 tot 5 dagen. Een C en/of CE opleiding kun je ook spreiden over een langere periode.

Praktijkexamen

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

Inschrijven of contact opnemen

Contact InschrijvingBoek zelf je intest!

Wilt u snel starten met de rijlessen? Schrijf u dan in via het inschrijfformulier en boek zelf de intest!

Geef aan in welke provincie u de rijles wilt volgen en schrijf u in. Daarna ontvangt u van ons een bevestigingsmail met een link naar uw eigen online omgeving. Kies na het inloggen de datum dat het het beste uitkomt en uw intest staat gepland!

Uniek: Geen BTW!

Uniek, bij van Buuren geen BTW voor particulieren!
Door de overheid zijn alle opleidingsbedrijven verplicht gesteld om vanaf 1 juli 2010 BTW te heffen over de vakopleidingen. Dat betekent voor particulieren en instanties die geen BTW kunnen verrekenen en een vrachtauto of bus rijbewijs willen halen, dat deze 19% duurder zijn geworden.

Van Buuren Opleidingen heeft zich, als enige transportopleider in Midden- en Noord Nederland, kunnen laten certificeren volgens zeer strenge kwaliteitseisen waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden. Er zijn in Nederland maar een handvol praktijkopleiders gecertificeerd. Informeer bij onze medewerkers naar deze tarieven !

Uniek: Subsidiemogelijkheden

Van Buuren Opleidingen is erkend door tientallen brancheverenigingen waardoor wij subsidie kunnen verstrekken op het vrachtauto-rijbewijs. Dit kan betekenen dat het volgen van de opleiding via Van Buuren voor u veel voordeliger uitvalt. Laat het geld niet liggen en informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden!


Uniek: Eigen examenterrein!

Van Buuren beschikt als enige opleider tussen Amersfoort en Zwolle over een eigen terrein waar je de Toets Besloten Terrein en de Praktische Toets kunt afleggen. Het terrein is goedgekeurd door het examenbureau CCV om praktijkexamens af te nemen. Dat scheelt weer heel veel reisuren!

De voordelen

De voordelen op een rij:
  • Grootste transportopleider van de regio
  • Hoog slagingspercentage
  • 3 unieke onderdelen, oefenterrein, subsidie en BTW vrij !
  • Splinternieuwe Scania's en DAF XF 105
  • Instructeurs zijn praktijkmensen
  • Trekker Oplegger / Combi of LZV