Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Vakbekwaamheid

Deze kwalificatie regelt hoe u chauffeur kunt worden. In Nederland kan dit doormiddel van het behalen van examens bij het CCV. Door de invoering van de nieuwe richtlijn vakbekwaamheid moeten beroepschauffeurs die hun vakbekwaamheid willen halen naast het praktijkexamen ook twee praktijktoetsen doen.

Om de vakbekwaamheid te behalen (code 95), dienen de volgende stappen te worden ondernomen:
1. Het behalen van de vakbekwaamheid deel 1 en deel 2
2. Het behalen van vakbekwaamheid deel 3

Vakbekwaamheid deel 1, 2 en cases deel 3

Vakbekwaamheid deel 1 omvat de onderdelen Techniek en Verkeer, vakbekwaamheid deel 2 en cases deel 3 omvatten het onderdeel Administratie Goederenvervoer. Aansluitend aan ieder deel volgt het theorie-examen bij het CCV. De volgorde van deel 1 en 2 mag willekeurig afgelegd worden.

Vakbekwaamheid deel 3

Dit gedeelte bestaat uit:
- theorie-examen (casestudies: 3 cases met elk 15 gesloten vragen)
- praktische toets (theoretische toets vanuit de praktijk gezien met 2 uur theorieles en 2 uur praktijkles)
- toets besloten terrein (met 3 uur praktijkles inbegrepen)

De toetsen vinden plaats op ons eigen terrein in Ermelo.

Theorieexamens

U legt de volgende examens af:
Vakbekwaamheid deel 1 - verkeer & techniek - 50 meerkeuzevragen
Vakbekwaamheid deel 2 - vragen over overige zaken - 50 meerkeuzevragen
Vakbekwaamheid deel 3 - voor beroepschauffeurs, casestudie, drie cases die inhoudelijk aansluiten op deel 2. (praktijkvoorbeelden met elk 15 meerkeuzevragen)

Ben je in het bezit van geldige uitslagen van de bovenstaande examens en geslaagd voor het praktijkexamen rijbewijs C, dan heb je recht op afgifte van een vrachtautorijbewijs met vakbekwaamheid code 95. Zonder het deel 3 is het rijbewijs geldig voor eigen vervoer.

Inschrijven of contact opnemen

Contact InschrijvingUnieke mogelijkheden bij van Buuren:

Uniek 1: subsidiemogelijkheden

Het is nu nog aantrekkelijker uw vrachtauto-opleidingen via Van Buuren te volgen. Het Europees Sociaal Fonds heeft ook over de Vakbekwaamheid voor het goederenvervoer subsidie beschikbaar gesteld. Informeer bij onze medewerkers voor de mogelijkheden

Uniek 2: geen BTW

Uniek, bij van Buuren geen BTW voor particulieren!
Door de overheid zijn alle opleidingsbedrijven verplicht gesteld om vanaf 1 juli 2010 BTW te heffen over de vakopleidingen. Dat betekent voor particulieren en instanties die geen BTW kunnen verrekenen en een vrachtauto of bus rijbewijs willen halen, dat deze 19% duurder zijn geworden.

Van Buuren Opleidingen heeft zich, als enige transportopleider in Midden- en Noord Nederland, kunnen laten certificeren volgens zeer strenge kwaliteitseisen waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden. Er zijn in Nederland maar een handvol praktijkopleiders gecertificeerd. Informeer bij onze medewerkers naar deze tarieven !

Uniek 3: eigen examenterrein

Van Buuren beschikt als enige opleider tussen Amersfoort en Zwolle over een eigen terrein waar je de Toets Besloten Terrein en de Praktische Toets kunt afleggen. Het terrein is goedgekeurd door het examenbureau CCV om praktijkexamens af te nemen. Dat scheelt weer heel veel reisuren!

De voordelen op een rij

De voordelen op een rij:
  • Grootste transportopleider van de regio
  • Hoog slagingspercentage
  • 3 unieke onderdelen, oefenterrein, subsidie en BTW vrij !
  • Splinternieuwe Scania's en DAF XF 105
  • Instructeurs zijn praktijkmensen
  • Trekker Oplegger / Combi of LZV