Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Motoropleiding

Hoge slagingskans

Jan Gaal en van Buuren staan bekend om hun hoge slagingspercentage. 90% van de cursisten slaagt bij het eerste motorrijexamen.

Praktijkopleiding

Tijdens de motorrijlessen krijg je les op nieuw lesmateriaal (Honda en Yamaha), de instructeur volgt je altijd met een volgmotor.

Wil je graag leren motorrijden maar je hebt er geen haast mee? Dan is de standaard rijopleiding iets voor jou! Deze rijopleiding is volledig afgestemd op jouw wensen. De standaard rijopleiding wordt meestel over 4,6,8 of 10 weken verdeeld. Als je er langer over wilt doen dan is dat ook mogelijk.

De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw vaardigheden en leervermogen. Daarnaast bepaalt het aantal lessen per week de tijdsduur van je opleiding. Na een aantal lessen weet je instructeur hoeveel lessen je nodig hebt om goed voorbereid op het motorrijexamen te komen.

Lestijden

Van maandag t/m zaterdag !

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Het motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.

Voertuigbeheersing
Op ons afgesloten terrein leer je de basisprincipes van het motorrijden. De theorie wordt dan in praktijk toegepast, te beginnen met de twaalf bijzondere verrichtingen op de motor. Tijdens het examen moet je vijf verplichte verrichtingen goed uitvoeren, daarnaast kiest de examinator nog twee andere. Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing mag je op voor het examen verkeersdeelneming. Het uitslagformulier dat je krijgt na het examen is een jaar geldig.

Verkeersdeelneming
Nadat je geslaagd bent voor het examen voertuigbeheersing, begin je met de rijlessen op de openbare weg. Tijdens deze rijlessen wordt er aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang tijdens het 55 minuten durende praktijkexamen.

Snel starten?

Wil je een keer proberen ? Doe een Try the Bike les!

Wil jij je motorrijbewijs gaan behalen en wil je weten hoeveel lessen je nodig hebt en hoeveel dit gaat kosten? Doe dan een Try the Bike proefles! Tijdens deze anderhalf uur durende les ga je samen met een instructeur op pad en in een uitgebreide nabespreking komen alle belangrijke zaken die je moet weten voor het behalen van je rijbewijs aan de orde. Het is zelfs mogelijk om je hele opleiding of een groot deel van je opleiding al in te plannen.

Inschrijven en contact opnemen

Contact InschrijvingWijzigingen in 2013

Er komen nieuwe regels voor het rijbewijs als gevolg van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Deze richtlijn moet worden opgenomen in de Nederlandse wet. De Tweede en Eerste Kamer moeten het voorstel hiervoor nog goedkeuren. De nieuwe regels moeten ingaan vanaf 19 januari 2013.

Belangrijke veranderingen voor het motorrijbewijs zijn:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Waarom Jan Gaal en Van Buuren?

  • Wij hebben een hoog slagingspercentage (90% bron: CBR)
  • Wij zijn de grootste motoropleider van de regio
  • Alle motorinstructeurs zijn gediplomeerd KNMV instructeurs
  • Maak gratis gebruik van diverse helmen, handschoenen en motorkleding
  • Instructeurs rijden altijd zelf op een volgmotor mee !
  • Compleet nieuw motorpark