Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Try the bike

Probeer het zelf!

Motorrijden lijkt je te gek. Maar misschien twijfel je nog. Is zo'n motor echt wel iets voor jou? Wil je het gewoon eerst eens proberen ? Schrijf je dan nu in voor Try the Bike!

Waarom Try the bike?

Als je je aanmeldt voor Try the bike, volg je vrijblijvend de eerste anderhalf uur van ons lesprogramma. Je maakt kennis met verschillende aspecten van de motor en motorrijden. Zo krijg je een goede indruk van het motorrijden en van onze lesmethode.

Voor wie is Try the bike?

Iedereen die zijn of haar motorrijbewijs wil halen, of de ervaring een keer wil opdoen is welkom. Voorwaarde is wel dat je in het bezit moet zijn van het Rijbewijs B of een geldig theoriecertificaat Motor. Motorervaring is niet vereist en je kunt gratis gebruikmaken van onze motorkleding (helm en motorpak). Trek stevige schoenen aan, voor je eigen veiligheid.

Als je de spoed motorrijopleiding wilt volgen, is aanmelding voor Try the bike verplicht. Op basis van de Try the bike-les beslis je samen met de instructeur welk lespakket je nodig hebt en plannen we dat direct in !

Wijzigingen in 2013

Er komen nieuwe regels voor het rijbewijs als gevolg van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Deze richtlijn moet worden opgenomen in de Nederlandse wet. De Tweede en Eerste Kamer moeten het voorstel hiervoor nog goedkeuren. De nieuwe regels moeten ingaan vanaf 19 januari 2013.

Belangrijke veranderingen voor het motorrijbewijs zijn:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Inschrijven en contact opnemen

Contact InschrijvingWat kost Try the bike?

Try the bike duurt anderhalf uur. Neem je na de Try the Bike-les geen lespakket dan kun je de lessen gewoon betalen, je zit nergens aan vast. Genoeg reden dus om het te proberen!