Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Spoedopleiding motor

Spoedopleiding motor

Wil je graag snel je motorrijbewijs halen? Dan is onze spoedopleiding iets voor jou!
De motor praktijkopleiding van ons staat bekend om de aantrekkelijke mix tussen instructie en plezier! Dat deze mix zeer geslaagd is blijkt uit het feit dat 90% van de cursisten bij het eerste examen slaagt. 

Tijdens de motorrijlessen krijg je les op nieuw lesmateriaal (Honda en Yamaha), de instructeur volgt je altijd met een volgmotor. Wil je ook leuke motorrijlessen bij een rijschool met hoge slagingspercentages? Schrijf je dan nu in voor onze motoropleiding !

Eerst proberen?

Wil jij je motorrijbewijs gaan behalen en wil je weten hoeveel lessen je nodig hebt en hoeveel dit gaat kosten? Doe dan een Try the bike proefles! Tijdens deze anderhalf uur durende les ga je samen met een instructeur op pad en in een uitgebreide nabespreking komen alle belangrijke zaken die je moet weten voor het behalen van je rijbewijs aan de orde. Het is zelfs mogelijk om je hele opleiding of een groot deel van je opleiding al in te plannen. De proefles verplicht je niet tot het volgen van de rijopleiding. Na de proefles beslis je zelf of je je voor de rijopleiding inschrijft.

Inhoud praktijkopleiding

Het motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.

Voertuigbeheersing

Op ons afgesloten terrein leer je de basisprincipes van het motorrijden. De theorie wordt dan in praktijk toegepast. Tijdens de motorrijlessen zal je je in eerste instantie richten op het beheersen van de twaalf bijzondere verrichtingen. Er zijn vijf verplichte verrichtingen die uitgevoerd moeten worden daarnaast kiest de examinator nog twee andere. Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing mag je op voor het examen verkeersdeelneming. Het uitslagformulier dat je krijgt na het examen is een jaar geldig.

Verkeersdeelneming

Nadat je geslaagd bent voor het examen voertuigbeheersing, begin je met de rijlessen op de openbare weg. Tijdens deze rijlessen wordt er aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang tijdens het, 55 minuten durende, examen.

Inschrijven en contact opnemen

Contact InschrijvingLestijden

Wanneer en waar kunnen de motorrijlessen plaatsvinden?
Van maandag t/m zaterdag. Informeer bij onze medewerkers voor jouw mogelijkheden!

De voordelen op een rij:
  • Wij hebben een hoog slagingspercentage (90% bron: CBR)
  • Alle motorinstructeurs zijn gediplomeerd KNMV instructeurs
  • Maak gratis gebruik van diverse helmen, handschoenen en motorkleding
  • Instructeurs rijden altijd zelf op een volgmotor mee !
  • Compleet nieuw motorpark

Wijzigingen in 2013

Er komen nieuwe regels voor het rijbewijs als gevolg van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Deze richtlijn moet worden opgenomen in de Nederlandse wet. De Tweede en Eerste Kamer moeten het voorstel hiervoor nog goedkeuren. De nieuwe regels moeten ingaan vanaf 19 januari 2013.

Belangrijke veranderingen voor het motorrijbewijs zijn:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.