Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Touringcar DE Aanhangwagen

Van Buuren staat landelijk zeer goed bekend om de chauffeursopleidingen. Wij verzorgen alle opleiding die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als nationaal- en internationaal chauffeur.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding u wilt volgen. Wilt u zo snel mogelijk op pad of heeft u alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel u uw rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat u wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

De opleiding

Om de opleiding voor het rijbewijs DE te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs D. Voor het DE rijbewijs is geen theorie nodig.

De praktijklessen worden gegeven met Setra Touringcar met middenas aanhangwagen.

Tijdens deze praktijklessen bereiden onze vakbekwame docenten u voor op het praktijkexamen. Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen, bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheerst u het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.

Praktijkopleiding standaard

Tijdens de standaard rijopleiding volgt u één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van uw vorderingen wordt er gedurende de rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren, het praktijkexamen wordt dan ook direct aangevraagd. Voor het DE rijbewijs is geen theorie nodig.

Spoedopleiding

Kiest u voor onze spoedopleiding, dan maken wij eerst een afspraak voor een intest. Tijdens deze 2 uur durende test wordt gekeken naar uw huidige vaardigheden. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar uw wensen m.b.t. lestijden en lengte van de lessen. Daardoor weet u meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat u op examen gaat. Het merendeel van onze cursisten volgt deze spoedopleiding in 1, 2 of 3 dagen.

Praktijkexamen

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

Inschrijven of contact opnemen

Contact InschrijvingUniek: geen BTW!

Door de overheid zijn alle opleidingsbedrijven verplicht gesteld om vanaf 1 juli 2010 BTW te heffen over de vakopleidingen. Dat betekent voor particulieren en instanties die geen BTW kunnen verrekenen dat deze 19% meer moeten betalen voor hetzelfde rijbewijs.

Van Buuren Opleidingen heeft zich, als enige transportopleider in Midden- en Noord Nederland volgens zeer strenge kwaliteitseisen bij het CRKBO kunnen certificeren, waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden. Dit scheelt 19% in de kosten! Er zijn in Nederland maar 5 praktijkopleiders gecertificeerd. Informeer bij onze medewerkers naar deze tarieven!

Uniek: subsidiemogelijkheden!

Uniek bij van Buuren is dat wij subsidies kunnen verzorgen voor het behalen van het touringcar-aanhangwagen rijbewijs! Het Europees Sociaal Fonds en de branche hebben voor deze opleiding subsidie beschikbaar gesteld. Informeer bij onze medewerkers voor de mogelijkheden.

De voordelen

De voordelen op een rij:
  • Van Buuren heeft een hoog slagingspercentage
  • Beschikking over een eigen oefen- en examenterrein (uniek in de regio)
  • Setra Touringcar V8 combinatie
  • Instructeurs zijn praktijkmensen