Facebook
Hyves
Twitter
Picasso
YouTube

Rijopleiding CE

De opleiding

Om de opleiding voor het rijbewijs CE te volgen moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C. Wij hebben de keuze uit de volgende voertuig combinatie's voor het behalen van het CE rijbewijs:
  • Vrachtwagen met een middenasaanhangwagen (wipkar)
  • Trekker met oplegger
Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding u wilt volgen. Wilt u zo snel mogelijk op pad of heeft u alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel u uw rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat u wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

Praktijkopleiding standaard

Tijdens de standaard rijopleiding volgt u één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van uw vorderingen wordt er gedurende de rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren, het praktijkexamen wordt dan ook direct aangevraagd.

Spoedopleiding

De praktijk leert dat er vraag is naar een korte maar praktijkgerichte rijopleiding voor het CE rijbewijs. Van Buuren Opleidingen biedt een vakopleiding aan die erg kort is en daarnaast wordt tijdens de opleiding de praktijk heel dicht benaderd.

Wanneer u kiest voor onze spoedopleiding maken wij eerst een afspraak voor een intest. Tijdens deze intest, die ongeveer 2 uur duurt, wordt de snelheid waarmee u leert rijden ingeschat. Ook wordt tijdens een persoonlijk gesprek gevraagd wat uw wensen zijn i.v.m. met bijvoorbeeld uw lestijden en de lengte van de rijlessen. U weet na de intest precies hoeveel uw rijopleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat u op examen gaat (maatwerk dus). De intest is geheel vrijblijvend. U kunt na de intest bijvoorbeeld ook besluiten een standaard opleiding te volgen in plaats van een spoedopleiding.

Bij de spoedopleiding wordt de opleiding in 3 tot 6 dagen gepland. Het grote voordeel hiervan is dat u hele dagen bezig bent met het grote materieel. Doordat u langere tijd achter het stuur zit kunt u beter de praktijkuren benutten.

De driedaagse rijopleiding betekent dat u tijdens de drie praktijkdagen tijd heeft om tijdens de opleiding werkelijke praktijkrit te gaan rijden. Nadat er een goede basis is gelegd wordt er een praktijkdag van een chauffeur gesimuleerd.

Praktijkexamen

Het examen, die 85 minuten duurt, begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

Inschrijven of contact opnemen

Contact InschrijvingUniek: geen BTW!

Door de overheid zijn alle opleidingsbedrijven verplicht gesteld om vanaf 1 juli 2010 BTW te heffen over de vakopleidingen. Dat betekend voor particulieren en instanties die geen BTW kunnen verrekenen en een vrachtauto of bus rijbewijs willen halen, dat deze 19% duurder zijn geworden.

Van Buuren Opleidingen heeft zich, als enige transportopleider in Midden- en Noord Nederland, kunnen laten certificeren volgens zeer strenge kwaliteitseisen waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden. Er zijn in Nederland maar 5 praktijkopleiders gecertificeerd. Informeer bij onze medewerkers naar deze tarieven!

Uniek: subsidiemogelijkheden!!

Van Buuren Opleidingen is erkend door tientallen brancheverenigingen waardoor wij subsidies kunnen verstrekken. Dit kan betekenen dat het volgen van de opleiding via Van Buuren voor u veel voordeliger uitvalt. Laat het geld niet liggen en informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden!

Voordelen

De voordelen op een rij:
  • Van Buuren heeft een hoog slagingspercentage
  • Mogelijkheid van zowel aanhangwagen (wipkar) en Trekker Oplegger (uniek in de regio)
  • Handgeschakeld of automaat
  • Splinternieuwe Scania R440 of DAF XF 105
  • Instructeurs zijn praktijkmensen